تشخیص تأخیر رشد جنین با سونوگرافی /سونوگرافی در ستارخان
تشخیص تأخیر رشد جنین با سونوگرافی ،جفت عضوی است که در دوران بارداری در رحم رشد می کند.
نارسایی جفت (که به آن اختلال عملکرد جفت یا نارسایی عروق رحمی جفت نیز گفته می شود) یک عارضه ناشایع اما جدی بارداری است.
زمانی اتفاق می افتد که جفت به درستی رشد نمی کند یا آسیب دیده است.
این اختلال جریان خون با کاهش خونرسانی مادر مشخص می شود. این عارضه همچنین زمانی رخ می دهد که : خون مادر تا اواسط بارداری به اندازه کافی افزایش نیابد. هنگامی که جفت نادرست عمل می کند، نمی تواند اکسیژن و مواد مغذی کافی را از جریان خون مادر به نوزاد برساند.
بدون این حمایت حیاتی، نوزاد نمی تواند بزرگ شده و رشد کند.
این می تواند منجر به وزن کم هنگام تولد، زایمان زودرس و نقایص مادرزادی شود.
همچنین خطرات عوارض بیشتری را برای مادر به همراه دارد. تشخیص زودهنگام این مشکل برای سلامت مادر و نوزاد بسیار مهم است.
علت عقب ماندگی رشد جنین در رحم
IUGR علل مختلفی دارد. یکی از علل شایع آن وجود مشکل در جفت است.
جفت بافتی است که به مادر و جنین اتصال دارد . اکسیژن و سایر مواد مغذی را به جنین رسانده و مواد زائد را از بدن جنین خارج میکند.
IUGR می تواند ناشی از وجود برخی مشکلات در بدن مادر باشد، مشکلاتی نظیر:
- وزن کمتر از 45 کیلوگرم
- تغذیهی نامناسب در بارداری
- نقایص کروموزومی
- مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر
- فشار خون بالای ناشی از بارداری
- مشکلات جفتی
- مشکلات بند ناف
- بارداری چندقلویی
- دیابت بارداری
- الیگوهیدرآمنیوس یا سطح پایین مایع آمنیوتیک
- بیماری قلبی
- عفونتها مانند سرخجه، سایتومگالوویروس، توکسوپلاسموز و سیفلیس
- بیماری کلیوی یا ریوی
- سوءتغذیه یا کمخونی
- کمخونی سلول داسی شکل.
چه زمانی باید سونوگرافی بارداری انجام شود؟
معمولاً در دوران بارداری 3 تا 4 سونوگرافی انجام می شود. اولین سونوگرافی معمولاً در اوایل بارداری، بین 5 تا 12 هفته انجام می شود تا بارداری را تأیید کند، تاریخ زایمان را تخمین بزند و تعداد جنین ها را بررسی کند. سونوگرافی دوم معمولاً در سه ماهه دوم، بین 18 تا 20 هفته انجام می شود تا آناتومی جنین را بررسی کند و به دنبال ناهنجاری ها باشد.
سونوگرافی سوم معمولاً در سه ماهه سوم، بین 30 تا 34 هفته انجام می شود تا رشد و تکامل جنین را بررسی کند، موقعیت جفت را بررسی کند و حجم مایع آمنیوتیک را ارزیابی کند. در برخی موارد، ممکن است سونوگرافی های اضافی قبل یا بعد از این زمان ها بسته به نیازهای فردی انجام شود.
سونوگرافی بارداری یک روش ایمن و بدون درد است. هیچ مدرکی مبنی بر مضر بودن امواج صوتی سونوگرافی برای جنین در حال رشد وجود ندارد. با این حال، برخی از زنان ممکن است در طول سونوگرافی شکمی احساس ناراحتی جزئی از فشار مبدل روی شکم خود داشته باشند.
بازدیدها: 112




دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!